Taktekking

Beskyttelse mot vind og vær

Taktekking betegner forskjellige teknikker og bruk av materialer for å gjøre tak på byggverk tette mot vind, nedbør og ekstreme påkjenninger. Vi har ledig kapasitet og tar på oss toppdrag innen taktekking i Osterøy, Bergen og ellers på Vestlandet. 

Valg av tak

Det finnes en rekke materialer å velge mellom når du skal legge nytt tak. Utseende, vedlikehold, levetid og lokale tradisjoner/byggeskikk er viktige faktorer når du skal velge taktekking. Vestlaft har erfaring med restaurering og legging av tak i ulike stiler og materialer og vi kan hjelpe deg med å velge rett tak til ditt prosjekt. 

eldre hus med ulike takformer, skifer, stein, treshingel og moderne keramikk.
Restaurert løe

Torvtak - tradisjonelt utseende og sjarm.

I Skandinavia har tak vært tekket med torv siden forhistorisk tid. Torvtakenes funksjon på den tiden var å isolere mot vær og vind, samt å bidra til en sval temperatur i sommervarmen. Vestlaft tilbyr også tekking med never. Tekker med never og torv har vært den dominerende tekkemetoden av torvtak i Norge, og har vært avgjørende for å få tak med land holdbarhet og varme hus. Arkeologiske funn viser spor etter denne tekkemåten så langt tilbake som 300-tallet, men det er tenkelig at teknikken er enda eldre. Vi i Vestlaft kan hjelpe deg med legging av tak i torv eller never enten du befinner deg på Vestlandet eller andre steder i landet. 

Takstein

Takstein er et solid materiale som gir trygge tak. Tradisjonelt skifertak, betongtakstein og tegltakstein er vanlige materialer. Fargepigmenter eller brenningsprosesser gir mulighet for takstein i en rekke farger og variasjoner. Vi i Vestlaft hjelper de gjerne med valg av takstein, restaurering og tekking, vi dekker områdene rundt Bergen, Osterøy og ellers på Vestlandet. 

Nytt steintak vestlaft