Om Vestlaft

Vi har spesialkompetanse innen tradisjonshåndverk og restaurering.​

logo handverskslaget
mester handverk logo

Velg en mester!

Vestlaft er en godkjent håndverksmester med mesterbrev, og utfører arbeidet etter de regler og forskrifter som gjelder.  I tillegg er Vestlaft medlem av Handverkslaget, og arbeider med å ivareta tradisjonshåndverk. Hos oss får du hjelpen du trenger, både når det gjelder fagkunnskap, byggevarer og leverandører til ditt prosjekt.

 
nærbilde av lafteteknikk, øks som skjærer ut laftespor

Nyetablert firma – lang erfaring ​

Høsten 2020 ble Vestlaft AS etablert av meg, byggmester og fagskoleingeniør Dennis Guhl. Jeg har gjennom flere år opparbeidet meg kunnskap fra ulike studier innen faget, og har arbeidet i både Norge, Tyskland, Sveits og Danmark. Jeg kom til Norge fra Tyskland i 2003, og i 2007 tok jeg mitt første kurs i lafting. Tre år senere begynte jeg å arbeide med tradisjonshåndverk på fulltid, blant annet som museumshåndverker i en periode på 5 år. Senere arbeidet jeg som leder for fagprøvenemnda i region Bergen Nord, og etter dette var jeg kulturminneforvalter for Store Norske Spitsbergen Kulkompani på Svalbard i 3 år.

Vestlaft er historie, kultur og tradisjon

De erfaringene jeg har gjort meg fra ulike typer kulturmiljøer og innen flere typer tradisjonshåndverk har ført til at jeg har et sterkt ønske om å drive mitt eget firma som skal arbeide for å bevare bygninger og videreføre kunnskap. Historie og kultur er sentralt for meg og mitt virke, og jeg ønsker å bruke min kompetanse for å fremme tradisjonshåndverk på Vestlandet.
bilde av måleverktøy frukt til lafting og tømmerfag
høvelspon og meisel

Kvalitet over kvantitet

Klimaet på Vestlandet er vått og vilt, og det blir bare tydeligere og tydeligere at dette går utover våre vakre gamle trebygninger. Det er mange bygninger i Vestlandsområdet som har behov for omfattende restaurering, og det er ikke alle moderne tømrerfirma som har spesialkompetanse til å ta på seg slike krevende jobber. Gamle teknikker skal videreføres, bygningsdeler skal kopieres, og riktige materialer må velges til hver enkelt jobb. Vestlaft skal ha et tydelig fokus på kvalitet og detaljer. Ved hjelp av teknikkene, ideene og nettverket til Vestlaft, vil ditt prosjekt få et nytt og langt liv. Vårt fokus på kvalitet, og ønsker at hver lille brikke i puslespillet skal passe ideelt til hvert spill. Med Vestlaft sitt samarbeid slipper du å være redd for at de minste detaljene blir oversett. Vi jobber flittig for å sikre at dine ønsker blir prioritert og fullført til din totale tilfredshet.

Ta gjerne kontakt for en samtale om ditt prosjekt – Dennis Guhl.

What People Say

Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque euvestibulum sed risus ultricies.

"Vestibulum morbi blandit cursus risus at ultrices. Tristique sollicitudin nibh sit amet! Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque sed risus ultricies!"
Jon Bakken
Journalist
"Vestibulum morbi blandit cursus risus at ultrices. Tristique sollicitudin nibh sit amet! Siverra lectus mauris ultrices eros in. Eget egestas purus viverra accumsan in nisl nulla nisi scelerisque sed risus ultricies!"
Andrea Velle
Customer
Vestlaft logo horisontal

Social Networks

KOntakt oss